Et af Fugleværnsfondens formål er at skabe gode fugle- og naturoplevelser for de besøgende i naturreservaterne, og at skabe større forståelse for naturforvaltning, naturkvalitet og naturpolitik.

Det gør vi blandt andet ved at afholde guidede ture for alle interesserede, og ved at involvere lokale skoleklasser i naturpleje og overvågning i reservaterne.


 SVALESPILLET - fascinerende "trækfuglespil" for børn og voksne
- download det her

Du kommer rundt i de vildeste hjørner af Europa og Afrika, når du spiller Svalespillet. Landsvalen flyver hvert år den lange vej til det sydlige Afrika og tilbage igen. En vej spækket med farer som jægere på Malta, eleonorafalke ved Middelahavets kyster, sprøjtegifte i Danmark og sandstorme i Sahara. Men det er også en smuk rejse med sneklædte bjerge, elefantflokke på den afrikanske savanne og lyserøde flamingoer i sydende saltsøer.

Download spillet og print siderne, så er du godt i gang.

God flyvetur!

Spillekort fra Svalespillet, hvor du leger, at du er en ung landsvale, som vover sig ud på den lange tur. Du samler point på vejen. Spillet er udviklet af Fugleværnsfondens naturvejleder Allan Gudio Nielsen, og smukt illustreret af tegneren Carl Christian Tofte. Spillet er støttet med tilskud fra tips- og lottomidler til friluftslivet.

 

 

 

 

 

  Færdig snogehøj. Foto: Allan Gudio Nielsen