Bremsbøl Sø

18.7

hektar

I Bremsbøl Sø er gode vilkår for vand- og engfuglene. Ikke blot alle de velkendte og almindelige arter, men i høj grad også en række specialiteter. Blandt de mere spektakulære arter er sølvhejren, som er set mange gange.

Reservatet blev erhvervet af Fugleværnsfonden i 2013 og er et resultat af behovet for klimatilpasning. Reservatet indgår som en del af et dansk-tysk projekt, hvor man, for at skabe mere plads til de større mængder af nedbør, aftager vand fra Sønderåen, der afvander arealer ved den dansk-tyske grænse.

  • Bedste årstid for besøg

    Forår og efterår.

Luftfoto af Bremsbøl Sø

Sådan kommer du dertil:

  • 100 meter nord for grænseovergangen i Sæd ved rute 11 kører du ud ad Bremsbølvej hen til p-pladsen ved Bremsbølvej 2

Foto: Sølvhejre, Allan Gudio Nielsen

  • Forår

  • Sommer

  • Efterår

  • Vinter

Foto: Svaleklire, Allan Gudio Nielsen

Bremsbøl Sø blev dannet i 2012 som en del af et klimatilpasningsprojekt. Inden søen blev skabt, var hele området landbrugsland til græs, korn og andre afgrøder. Og det bar fuglelivet præg af. Her var ikke så mange arter og ikke så mange fugle.

Kort efter at søen blev skabt i 2012, dukkede rigtig mange nye fugle op. Så var der gode vilkår for vand- og engfuglene. Ikke blot alle de velkendte og almindelige arter, men i høj grad også en række specialiteter indtog området.

Lyden af fuglenes sang høres ikke så tit som tidligere. Viben, sanglærken og mange andre arter er sårbare, og der bliver færre af dem. Fordi den vilde natur mangler plads. Dit bidrag går til at beskytte og genoprette den sårbare natur.

Støt nu

150 kr.

Fuglebevis

250 kr.

Støt os

90682

Group

I Fugleværnsfonden giver vi naturen plads. Vi køber områder og genskaber omhyggeligt naturen, så sårbare arter får et hjem med plads, ro og føde.